Vandringar 2019

Datum: 28/7

Adress: Hamnviksvägen 80, Nynäshamn

Tid: 12.00-15.00

Längd: 2,5 km

Underlag: Hårt grus och sand

Beskrivning

Det här stället ligger ca 1 timmes bil eller pendeltågsfärd från Stockholm, men det är det väl värt. Vi träffas vid vandrarhemmet Lövhagen för att ta oss söderut och bort till havsviken vid Knappelskär. Där kommer vi att njuta av både utsikt och fika till alla. Anpassade toaletter finns i området och det finns möjlighet att bada i havet.  För medlemmar i Skogstur är det gratis, övriga 70 kronor.

Sista anmälningsdag: 24/7

Välkommen.

Lillsjön, Mölnbo

Datum: 25/8

Adress: Mölnbo station, Skogstorpsvägen, Mölnbo

Tid: 12.00-15.00

Längd: 3,5 km

Underlag: Grus och asfalt

Beskrivning

Från stationen tar vi oss till de södra delarna av Mölnbo, det var där de första Mölnboborna kom, runt kvarnen och sjöarna runt om. Vi kommer att ta oss runt en av dem, Lillsjön där jag berättar om natur och historia. Vid lämpligt stannar vi till för fika. För medlemmar i Skogstur är det gratis, övriga 70 kronor.

Sista anmälningsdag: 22 augusti.

Välkommen.

Stolpaskogen, Täby

Datum: 29/9

Adress: Rosersbergs slott, Rosersberg

Tid: 12.00-15.00

Längd: 2,5 km

Underlag: Grus

Beskrivning

Vi träffas vid Ensta friluftsområde och tar oss runt Stolpaskogen som är en av Täby kommuns naturreservat. Om det går tar vi oss till vindskyddet för en fika som föreningen ordnar. För medlemmar i Skogstur är det gratis, övriga 70 kronor.

Sista anmälningsdag: 27 september.

Välkommen.

Järvafältet, Sollentuna

Datum: 27/10

Adress:Vibyvägen 74, Sollentuna

Tid: 12.00-15.00

Längd: 4 km

Underlag: Grus och asfalt

Beskrivning

Vi träffas vid Sollentuna ridhus för att sedan ta oss igenom ett landskap bestående av gamla torp, storskog och öppna fält. Efter ca fyra km kommer vi till Väsby gård där Sollentunas kommun driver en naturskola. Platsen har anor från järnåldern, inte så långt därifrån finner man spår efter en fornborg. Vid Väsby gård stannar vi till för att njuta av den medhavda maten. Grillplatsen är nyrenoverad och anpassad för rullstolsburna.

För medlemmar i Skogstur är det gratis, övriga 70 kronor.

Sista anmälningsdag: 24 oktober.

Välkommen.

©SKOGSTUR.INFO - 2016. Proudly created with Wix.com