June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Stora Skuggan

April 16, 2018

Äntligen var det dags för Skogsturs första promenad för i år och den första turen gick i kungliga naturområden vid Stora Skuggan i Norra Djurgården. Vanligtvis så brukar det vara jag som håller i det hela, men denna gång lämnade jag över det hela till min gode vän Calle, något som jag absolut inte ångrar.

 

Vädret för dagen var uppehåll, lite soldis med en temperatur strax över 10 grader, helt ok. Vi träffades vid Stora Skuggans värdshus för att ta oss runt en slinga. Förutom den vackra naturen bjuds det på en hel del historia också i form av gamla byggnader, en av dem är Fiskartorpet som är det äldsta huset av dem alla. Här bodde Karl XI när han fiskade vid Husarviken.,

 Som ni ser på bilden så är den placerad vid en stor ek, givetvis var trädet mycket mindre när huset byggdes, men man tänkte väl inte på att trädet skulle växa och bli så kraftigt, det ser lite speciellt ut i alla fall.

 

Nästa ställe som fångade vår uppmärksamhet var en mycket speciell tall. Tallen i sig är väl inte så speciell utan det var hur den var uppväxt, rötterna hade klamrat sig fast runt en stor sten, det såg väldigt mysko ut.

 Efter att ha grundat över hur det hela hade gått till men inte lyckats tänka ut något bra svar gick vi vidare, nu började det kurra i magen så ett trevligt ställe att äta vid var nästa mål och efter en stund kom vi fram till en liten stuga med grill möjligheter. Jag hade tagit med mig min nya favorit sak, min portabla grill från Outwell. Senare i vår eller sommar kommer den förmodligen att finnas i Willut:s webbshop.

 Ett underbart gäng som här satt och väntade på att elden skulle lugna ner sig och det skulle bli en fin glöd så man kunde lägga på korven. Tog ett tag, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. När vi var mätta och belåtna fortsatte vi till Värdshuset där vi skildes åt.

 

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar