June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

På tur med Friluftsfrämjandet Lidingö

October 14, 2017

Förra helgen, närmare bestämt lördagen den 7 oktober genomförde arrangerade Skogstur tillsammans med Friluftsfrämjandet en gemensam promenad på Järvafältet. Den som var ansvarig för det hela var undertecknad, med andra ord, jag. Promenaden skulle gå runt en av Stockholms fågelsjöar, Säbysjön som är en av tre sjöar på Järvafältet, de andra två är Översjön och Ravalen.

 

Några gånger tidigare hade jag varit där och rekat och tagit reda på fakta om, dels naturen, dess fauna men också lite historia, vilket det finns gott om i det här området, vilket gör att det är så kul att lägga upp promenaderna här, man får så mycket mer än bara en promenad.

 

Vi möttes i närheten av IKEA, sedan gick vi mot Säby gård där vi gjorde första stoppet. Säby gård har anor från 1500-talet vilket gjorde att det fanns en hel del att berätta, både om själva huset och gården,