June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

På tur med Friluftsfrämjandet Lidingö

October 14, 2017

Förra helgen, närmare bestämt lördagen den 7 oktober genomförde arrangerade Skogstur tillsammans med Friluftsfrämjandet en gemensam promenad på Järvafältet. Den som var ansvarig för det hela var undertecknad, med andra ord, jag. Promenaden skulle gå runt en av Stockholms fågelsjöar, Säbysjön som är en av tre sjöar på Järvafältet, de andra två är Översjön och Ravalen.

 

Några gånger tidigare hade jag varit där och rekat och tagit reda på fakta om, dels naturen, dess fauna men också lite historia, vilket det finns gott om i det här området, vilket gör att det är så kul att lägga upp promenaderna här, man får så mycket mer än bara en promenad.

 

Vi möttes i närheten av IKEA, sedan gick vi mot Säby gård där vi gjorde första stoppet. Säby gård har anor från 1500-talet vilket gjorde att det fanns en hel del att berätta, både om själva huset och gården, men också omgivningen runt om, efter denna lilla historielektion fortsatte vi några hundra meter till utsiktsplatsen. Här visade jag ett bra exempel på anpassningar man gjort för både rullstolsburna och synskadade, plus att vi givetvis kollade in de fåglar som syntes långt bort mot Säbysjön.

 

Nästa stop var i närheten av Rocksta gård, men innan vi kom dit stannade vi till vid en liten fornborgsskylt. Själva fornborgen låg uppe på en höjd, vilket många gör och där det var väldigt brant att komma upp till, så de fick nöja sig med min ljuva stämma. Tanken från början var att vi skulle ta oss till Rocksta gård och området bakom gården, en liten pärla som Friluftsfrämjandet hållet till vid mycket och som jag berättade om vid ett tidigare tillfälle. Jag berättade om tillgängligheten vid grillplatsen och toaletterna som fanns där. Så länge de inte har någon verksamhet där är det okej för allmänheten att komma dit, vilket jag tycker att man kan göra för det är väldigt vackert.