June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Årstaskogen

September 23, 2017

Igår var det höstdagjämning vilket betyder att solen är uppe lika länge som den är nere, enkelt förklarat, med andra ord så har hösten kommit och vi går mot mörkare tider antingen vi vill eller inte.

 

Något som också lider mot sitt slut för säsongen är Skogsturs promenader, vi har två promenader kvar för i år, Järvafältet som vi har tillsammans med Friluftsfrämjandet Lidingö och en liten promenad vid Ekebysjön uppe i Danderyd.. Dagens tur gick genom Årstaskogen som ligger söder om stan, står man på den södra delen av Södermalm så ser man Årstaskogen på andra sidan Årstaviken, med andra ord väldigt nära från där jag bor.

 

 

Efter lite avanmälningar så blev vi till slut sju personer med mig inräknat (åtta med Iris) på den här utflykten som, förutom Årstaskogen, skulle ta oss till några historiska platser.

 

Vi träffades vid Eriksdalsbadet, ett bad som i dess nuvarande form öppnades 1999, längre tillbaka så låg här två vattenverk, Skanstull och Årsta vattenverk ända fram till man byggde ett större vattenverk i Norsborg. Vi följde en cykelväg som gick från badet bort mot Skansbron, när vi hade gått över bron så svängde vi höger ner mot Sundsta gård, där tog Årstaskogen vid.

 

När jag var här och rekade i förrgår var jag lite osäker på om vi över huvud taget skulle kunna ta oss fram för regnet hade förstört vägen en del såg det ut som, plus alla branta backar som fanns efter vägen, några kom jag ihåg sedan tidigare, men några hade fallit från mitt minne, men men jag oroade mig helt i onödan för det var inga större problem att vare sig ta sig upp eller ner.

 

 

Vid det första av de två utegym som finns i området stannade vi till för en fika och njöt av den fantastiska utsikten. Efter fikat fortsatte vi ner mot vattnet, under Årstabron och utmed vattnet vid Årstadal.. Vid Stora Katrineberg som är ett av de större husen i området med anor från 1700-talet svängde vi in på en cykelväg och åkte över Liljeholmsbron till Hornstull där promenaden slutade. Ännu en underbar promenad med underbara människor, hoppas att det blir fler som kommer i framtiden för det här är verkligen en boost för själen och som man kan leva länge på.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar