June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Bogesundslandet

August 27, 2017

Det var ett tag sedan det skrevs på Skogsturs hemsida, anledningen är att det har varit fullt upp med jobb, jobb och åter jobb, men här kommer ett nytt och förhoppningsvis efterlängtat blogginlägg.

 

Förra månadens promenad i Bogesundslandet blev inställd pga olika orsaker, men eftersom jag varit där tidigare och vet hur fantastiskt vackert det är så jag ville ge det en ny chans.

 

Jag och Iris gick upp tidigt i morse eftersom vi skulle träffa Calle vid Waxholmsbåten vid Strömkajen. Väl framme åkte jag fram till informationen för att fråga om en speciell rutt som går mellan Frösvik och Ropsten. Eftersom dagens utflykt skulle vara i krokarna av Frösvik ville jag veta om det gick att komma ombord med rullstol. Tråkigt nog kunde de inte svara på det, svaret jag fick att det borde gå, men det svaret kändes alldeles för osäkert, så då får vi undersöka det lite närmare vid ett annat tillfälle. Båtturen från stan ut till Vaxholm tog ca 1 timme, väl framme åkte vi in på Coop för att handla goda mackor till utflykten, sedan var det bara att åka till Ellboda där vi skulle möte upp resten av gruppen.

Det tog lite mer än 1 timme att åka dit, vägen var asfalterad och fin, men det var mycket upp och ner och mycket trafik, så det gällde att ta det lite försiktigt. När vi kom till Ellboda hade inte de andra kommit än, så då fick det bli en välförtjänt vila. När alla var samlade fortsatte vi vägen någon kilometer bort, tills vi kom till en skylt där det stod Frösvik, där svängde vi in och fortsatte grusvägen genom ett vackert landskap med öppna fält där både kor och hästar gick omkring och betade.

 

Efter några kilometer svängde vi vänster och stannade i närheten av en sjö som

hette Träsket, här inplanterades redan 1960 på försök amerikanska signalkräftor. De finns fortfarande kvar och utgör därmed Europas äldsta population.Vid Träsksjön och på många andra ställen på Bogesundslandet finns alsumpskogar med ett rikt fågelliv. Senast jag var här var när jag och Calle upplevde århundradets åskoväder. Det regnade och åskade i över två timmar, det var fruktansvärt, men idag var vädret mycket bättre, soligt, men lite kyligt emellanåt, men vad gör det när stämningen var på topp (mer än vad man kan tro när man tittar på bilden). När vi ätit klart började vi prata om båtturen mellan Frösvik och Ropsten, några var riktigt sugna på att kolla hur det var med tillgängligheten så de fortsatte bort mot Frösvik, medans jag, Iris och Calle åkte tillbaka samma väg till Vaxholm stad och båten. I normala fall hade även jag fortsatt, men eftersom jag åkte permobil och var lite osäker på hur batteriet skulle hålla, så ville jag åka så snålt som möjligt.

 

När vi kom till Vaxholm centrum hade vi typ 30 sekunder på oss innan båten till stan skulle gå, snacka om tur. Väl framme vid Strömkajen fortsatte Calle hem till sig, medans jag och Iris åkte mot söder, något som skulle bli lite mer nervpirrande än vad jag ville. När vi åkte Skeppsbron bort mot Slussen började rullstolen indikera dåligt, väldigt dåligt batteri, så i slussen blev vi tvungna att ta tunnelbanan men till slut var vi äntligen hemma.

 

Här är lite bilder från dagens promenad, Klicka på bilden för att komma till nästa.

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar