June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Idre fjäll och Städjan

July 12, 2017

I våras fick jag förfrågan om jag ville hålla en föreläsning i Idre under Friluftsfrämjandets årliga ledarträff, det tog inte många sekunder innan jag svarade ja, för den här platsen känner jag lite extra för med tanke på att Städjan inte ligger så långt härifrån, det var ju där allt började ordentligt med mina promenader och tältnätter.

 

Eftersom jag tidigt fick reda på att jag skulle få åka dit, så hade jag god tid på mig att förbereda mina föreläsningar som jag skulle hålla, två till antalet och helst skulle de handla om olika saker också. När jag ska framföra något och förbereda mig brukar jag vänta in i det sista för att sätta lite press på mig själv, det brukar bli bäst då, och denna gång var inget undantag, men i ärlighetens namn så började jag någon vecka tidigare än vad jag brukar göra. Det funkar inte för mig att bara sätta mig ner och vänta till texten kommer flygandes i huvudet, utan jag får lite idéer lite då och då som jag noterar ner för att sen skriva ner det i sin helhet, det brukar bli bäst då, men det funkar inte för alla.

 

Hur som helst, söndagen 2 juli blev jag hämtad med bil av min gode vän Knut från Friluftsfrämjandet, sedan åkte vi den ganska långa, men bitvis väldigt vackra vägen upp till Idre, en resa på strax under 50 mil och som tog ca 7 timmar inklusive två stopp efter vägen ett av dem var vid en sjö som hette Opplimen som ligger mellan Leksand och Rättvik. Där stannade vi till lite extra så att Knut kunde få sin korta, men ack så viktiga 30-minuters sömn och medans han vilade åkte jag lite på den led som går runt sjön. Leden heter passande nog Opplimen runt och den är 4 km lång och den är rullstolsanpassad. Jag hade inte möjlighet att åka runt hela sjön, men enligt några hemsidor som jag varit inne på ska det fungera alldeles utmärkt att ta sig runt med rullstol.