June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Invigning Lovö naturreservat

May 16, 2017

I början av 2014 beslutade Länsstyrelsen att man skulle bilda ett naturreservat på Lovön, ett beslut som överklagades av bl.a Trafikverket och Stockholm vatten, men ett år senare lade man ner överklagan och beslutet klubbades. Det nybildade reservatet ligger i Ekerö kommun och omfattar merparten av öarna Lovön, Kärsön, Fågelön, Björnholmen, Skräddarholmen, Krankholmen, Granholmen, Tallholmen och några ytterligare omgivande mindre öar i Mälaren, ett ganska stort område med andra ord.

 

När man började planera reservatet för hur man skulle göra det mer tillgängligt tog Statens fastighetsverk kontakt med Skogstur och ville ha lite tips på var man skulle kunna anpassa och hur. Eftersom det är ett naturreservat, och ett väldigt känsligt sådant, så kan man inte anpassa hur som helst, inte heller om det hade varit en ”vanlig skog” heller för den delen om ni frågar mig. Om man tillrättalägger för mycket så går känslan av att vara ute i naturen förlorad, man kan anpassa på ett bra sätt så att det fungerar för många med olika funktionsnedsättningar, om man tänker rätt från början.