June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

I skogen med FSDB -Förbundet Sveriges dövblinda

May 8, 2017

I vintras fick jag ett mejl från Förbundet Sveriges dövblinda om jag ville anordna tre promenader med dem i något av Stockholms naturområden, självklart svarade jag. När jag svarat ja så började jag planera det hela på en gång, i normala fall så väntar jag med att planera tills det är någon vecka kvar innan promenaden, men det här var så speciellt, jag skulle få planera på ett sätt som jag inte gjort tidigare.

 

De flesta av oss upplever naturen genom syn och hörsel och kan därmed avgöra om vi tycker att det är vackert, tyst och rofyllt, men som helt döv och blind har du inte den möjligheten, då får man ta till andra sinnen, lukt och känsel, och det var de sinnena som jag ville bygga upp min promenad på.

 

Först började jag leta information om vad som menas med dövblind egentligen och försöka hitta berättelser på nätet från människor med den funktionsnedsättningen, först då kan man lättare förstå deras vardag och problematik, i alla fall lite mer än vad jag gjort tidigare. När