June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Frölunda naturreservat

May 4, 2017

 

Frölunda för mig är en förort utanför Göteborg, men det finns faktiskt ett Frölunda i Stockholm, ingen förort, utan något mycket trevligare, ett naturreservat. Det är ett kommunalt naturreservat som ligger på den sydvästra spetsen av Lennartsnäshalvön, cirka fyra och en halv kilometer sydväst om Kungsängen. Området har stora värden för friluftslivet. Här finns stigar för både gående och rullande, men också möjligheter till bland annat naturstudier, svampplockning, bad och fiske. Om knapp tre veckor ska Skogstur försöka göra om samma succe som tidigare promenad på Järvafältet och nu senast på Kärsön, ingen lätt uppgift, men ingenting är omöjligt.

 

Efter en lugn och skön förmiddag träffade jag och Iris Calle vid Södra station, där tog vi pendeln till Kungsängen för att därifrån rulla de 5 kilometer till reservatet.

När vi kom till Kungsängen och upp till utgången mot centrum, där svängde vi vänster och fortsatte en cykelväg som gick utmed Enköpingsvägen. Efter ca 2 kilometer kom vi till en rondell, Tibblerondellen tror jag att den hette, där svängde vi vänster och fortsatte en mindre asfalterad oc