June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Fågelparadiset

April 16, 2017

 

Om lite mer än en vecka ska jag ta med ett sällskap ut på en tur ute på Järvafältet, ett av mina absoluta favoritområden. Det som gör det hela lite speciellt med den här gruppen är att de saknar syn och hörsel, eller att den är ordentligt nedsatt. Synen och hörseln gör att vi kan ta till oss information på ett bra sätt, men när de inte fungerar så får man ta till andra sinnen, känsel, smak och lukt är de som jag tänker på främst och det är de sinnena som jag tänkte bygga utflykten på och då gäller det att välja ett bra område. Förutom att låta dem känna, smaka och lukta på saker ute i naturen så tänkte jag bädda in lite historia också och där är Järvafältet ett perfekt ställe, här finns rester från bronsålderstiden, men också från när militären hade sina övningar från 1900-talets första hälft.

 

Vi tog pendeltåget från Stockholm södra upp till Rotebro, där följde vi Ytterbyvägen bort mot cykelbron som gick över Stäketleden, sedan fortsatte vi mot torpställena Boda och Fäboda, vid Fäboda svängde vi höger och fortsatte grusvägen tills vi kom till en t-korsning, där svängde vi vänster och fortsatte söderut. Som sagt så åkte vi på en grusväg, en bred och fin väg med en del upp och nerförsbackar, inte så branta och långa dock. Efter en stund kom vi till ytterligare en t-korsning där vi också svängde höger, efter en nerförsbacke svängde v