June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Värsta promenaden

April 2, 2017

Många av er har säkert sett programmet ”Det stora fågeläventyret” på SVT och kanske blivit intressera av fåglar, i alla fall har jag det. Det finns ett antal stora fågelsjöar i Stockholm, en av dem är Fysingen som ligger i de norra delarna av Stockholm, i Rosersberg närmare bestämt. Sjön är en av de tio områden som jag kommer att lägga in i den kommande appen som vi arbetat med tillsammans med Naturkartan bl.a.  För den som undrar så är vi i sluttampen av projektet, det är några tekniska bitar som måste lösas först, innan vi kan lägga in all information.

Det var flera år sedan jag var där senast, så de bilderna jag har är ganska gamla, så därför bestämde jag mig för att åka dit för att ta nya kort, men också för att kolla på eventuella flyttfåglar som kommit tillbaka till våra breddgrader.

 

Jag och Iris tog pendeln från Stockholm Södra för att åka upp till Rosersberg, en resa på ganska exakt 30 minuter, för att därifrån ta oss till sjön som låg några kilometer bort. När vi tagit oss ut från spärrarna och ut genom stationshuset svängde vi vänster och upp för en liten backe, förbi en parkering på höger sida och en pizzeria på vänstra, bort till Rosersbergsvägen, där svängde vi höger och följde cykelvägen bort som gick