June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Nygräddade våfflor under bar himmel

March 27, 2017

Det var med stor förväntan jag satte mig på tåget från Södra station upp till Norrviken för att möta upp ett större gäng och ta med dem helskinnade ner till Bögs gård för att där avsluta det hela med nygräddade våfflor över öppen eld.

När jag kom dit hade två personer redan kommit, sedan kom de med jämn ström, när alla hade kommit presenterade jag mig och berättade om dagens tur, sedan begav vi oss iväg. Vi var totalt, med mig inräknad 8 personer plus Iris som självklart skulle med.

 

Första hälften av den totala 3.5 kilometer långa turen bestod av asfalt och en inte alltför upphetsad miljö, villor och trafikerade vägar, något som jag i och för sig

 

visste eftersom jag varit här och rekat några gånger, men de andra undrade nog, föreningen heter ju trots allt Skogstur, men det blev bättre när vi kom till parkeringen 1.5 km bort. Vid parkeringen mötte vi Thomas Traneving med sällskap, där tog vi en gruppbild för att sedan fortsätta genom skogen. Min tanke med de här promenaderna är att alla ska kunna vara med och att vi ska gå i en takt som passar alla och att vi går i samlad trupp, det blir så mycket trevligare då. Det var några nya i gruppen vilket jag tyckte var riktigt roligt, men eftersom jag inte träffat dem tidigare så visste jag inte hur mycket de orkade, vi hade några backar framför oss som var ganska tuffa, men det var inga problem skulle det visa sig. Förutom tanken att vi skulle gå tillsammans och i en takt som passar alla så har jag en tanke till med promenaderna och det är att man själv, eller elrullstolen kanske klarar av mer än vad man tror och det är oftast då man växer som person inombords, något som jag tycker är oerhört viktigt.

 

Nog pratat om det, åter till promenaden. Efter lite mer än 1 timme kom vi fram till den stora parkeringen vid Bögs gård, där mötte vi ytterligare två personer som följde med oss sista biten till slutmålet, den stora grillplatsen vid gården.

Att göra våfflor över öppen eld kräver en hel del förberedelser, speciellt om man inte gjort det tidigare, men har man flera års erfarenhet av friluftsliv så fixar man det också, och de som höll i trådarna vid våffeljärnen var Eva och Ida från Naturskyddsföreningen Snokarna, två helt underbara människor som jag är väldigt glad över att ha träffat. Jag träffade dem över en fika i Söderhallarna för några veckor sedan där vi diskuterade framtida, eventuella samarbeten, promenaden med våfflor blev den första gemensamma aktiviteten och jag är säker på att vi kommer att slå våra kloka huvuden ihop fler gånger. Ska nämnas också att de hade hjälp av sina barn som gick runt och såg till att vi fick det vi ville ha.

 

 Det fina vädret och alla underbara människor som hade samlats runt elden och våfflorna gjorde att denna dag blev helt underbar och det bästa är att det här bara var årets första promenad, med andra ord så har vi fler promenader att se fram emot och jag lovar att jag kommer att göra allt jag kan för att se till att kommande turer kommer att bli minst lika trevliga och mysiga som den här, så välkommen till Kärsön i april där vi kommer att hålla till nästa gång.

Please reload

Följ oss