June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Våren kommer

March 19, 2017

Vårtecknen duggar tätt den här tiden på året, det är ljusare, man blir piggare, fåglarna har kommit tillbaka till våra breddgrader och kvittrar en hel del i buskarna. I Stockholm finns det en hel del sjöar där man kan se mer eller mindre sällsynta arter om man nu är intresserad av det. Jag tillhör väl inte den som kryper omkring och jagar fåglar om jag ska vara ärlig, men de förgyller tillvaron när de kommer tillbaka på våren, helt klart. En av sjöarna som har ett rikt fågelliv är Ravalen som ligger i Sollentuna kommun, vid Järvafältets östra sida och som jag, Iris och vår vän Calle besökte för att reka inför nästa helgs promenad som Skogstur anordnar tillsammans med Snokarna. Det är en förening som vänder sig till barn som med en vuxen vill undersöka naturen på närmare håll. Jag hade nöjet att träffa två av ledarna för föreningen och resultatet av det mötet blev att vi i framtiden kommer att ha en hel del samarbeten gällande barn, vuxna och funktionshinder. För mer info om föreningen, gå in på Natursnokarnas hemsida.

 

För att ta sig till sjön åkte vi från Södra station upp till Norrvikens station och tog oss upp mot Norrvikens centrum och en större parkeringsplats, från parkeringen följde vi Skolvägen söderut tills vi kom till en bensinmack och en brandstation, där svängde vi höger och fortsatte Pommernvägen bort, under E4an och genom ett villaområde tills villaområdet tog slut, då svängde vi vänster och fortsatte vägen bort till en parkeringsplats, där tog vägen slut och vi blev tvungna att fortsätta en stig som gick genom skogen och utmed sjön Ravalen.

 

Senast jag var h