June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Vildmarksmässan

March 12, 2017

För några dagar sedan försvann vårkänslorna ordentligt när vi åter fick snö i Stockholm, men det dröjde inte så länge innan den började försvinna och vårkänslorna kom tillbaka igen, skönt. Ett säkert vårtecken är den återkommande vildmarksmässa som är på Älvsjömässan, en mycket trevlig mäsa med en massa intressanta företag och goa människor med ett stort intresse för frilufrsliv, stora som små.

 

Som vanligt hade jag med mig Calle som ständigt sällskap och ständig sekreterare i föreningen Skogstur, men sällskapet hade förstärkts med ytterligare en person, föreningens kassör Thomas Traneving som i normala fall brukar jobba på mässan, men som i år var där som besökare, en ovanlig känsla och possition för honom kan jag tänka mig. Calle träffade jag redan på Söder, medans Thomas dök upp på mässan, när alla var på plats så var det bara att börja utforska vad mässan hade att erbjuda i år.

 

 Förra året blev jag lite besviken, det mesta som fanns och erbjöds där var så extremt, till och med för en som hade benen i behåll, men i år var det lite annorlunda, även om det extrema fanns där också. Det som gladde mig mest var den första montern vi kom till, RG, Aktiv rehabelitering som är en ideell förening och som arbetar med att inspirera personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar till ett självständigt, aktivt liv, som Skogstur med andra ord.Vad jag vet så är det första gången som det finns en monter med inriktning funktionshinder med på mässan, underbart, och de saker som de visade upp var riktigt intressanta. Självklart visade man upp skridskokälken, en kälke med en specialutformad sits som ger bra stöd för bålen, under sitsen monteras långfärdsskridskor och man tar sig framåt hjälp av ett par korta stavar med vassa spetsar. Är man nyfiken på att prova kan man gå in på deras hemsida för att läsa vidare om tid och plats, jag och Calle brukade för några år sedan åka till Östermalms IP för att prova och det var riktigt kul, det var inga större problem att staka sig framåt, men att svänga var lite värre. Jag tror att det är där man håller till fortfarande, men som sagt, kolla hemsidan för säkerhets skull.

 

Pryl nummer två var en annan variant av skridskokälken, men förutom långfärdsskridskor som man kunde montera på, så kunde man även använda kälken som längdskidskälke genom att i stället för skridskorna montera på längdskidor i stället. Man satt helt annorlunda i den kälken, man hade benen böjda och under sitsen, vilket gör att man får använda bålmusklerna på ett annat sätt. Jag har inte testat den, men med tanke på att mina bålmuskler blev ganska förstörda vid alla magoperationerna kan jag tänka mig att det är lite krångligt för min del, men som jag sagt tidigare, man måste prova för att veta om det går eller inte. När vi var nöjda med det vi sett vid den montern gick vi vidare.

 

 Förutom möjligheten att se vad alla företag som finns på plats hade att erbjuda så fanns också möjligheten att lyssna på intressanta föreläsare, en av dem var Nicklas Lautakoski från Swett. Det är ett företag som erbjuder äventyrliga vandringsresor till olika delar av världen, ett av dem är Kebnekaise vilket också var det han pratade om. Han visade bilder och filmer från en av resorna, samtidigt som han berättade om den och lite annat intressant. Jag fick chansen att växla några ord med honom efter föreläsningen och det lilla frö som vi grodde då, kanske kan bli något längre fram, jag har nämligen en ide som jag tror kan bli hur häftigt som helst, det gäller bara att få tag på rätta virket och företaget som har det där lilla extra och det tror jag att de har.

 

En sak som kommer varje gång man är på mässa är hungern, även denna gång, men det tråkiga är att de sätter sådana fruktansvärda priser. Tidigare år har jag handlat på pressbyrån eller tagit med mig eget, men inget av det hade jag gjort i år. En orsak kan ha varit att i år hade man tagit fram några öl till mässan som man hade möjlighet att köpa, givetvis till ett hutlöst pris, men vad gör man? Till ölen kunde man även köpa smörgåsar, något som vi gjorde, en öl och en macka för 160 kronor, jo jag tackar ja!

 

Efter avslutad lunch kände vi oss ganska nöjda med dagen och tog oss mot utgången och skildes åt.

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar