June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Rinkebyskogens naturreservat

March 9, 2017

Igår fick jag det beskedet som jag väntat på sedan november förra året, operation, ska bli otroligt skönt. Många har säkert reagerat på att jag ena dagen ligger på akuten och mår dåligt, medans jag nästa dag befinner mig en bra bit in i skogen, här kommer en lite förklaring.

 

När det blir stopp tar det inte så lång tid innan jag börjar känna mig sjuk, hängig och ont i kroppen, men när stoppet är åtgärdat tar det bara någon timme tills jag känner mig normal igen. Att leva med nefro och de här problemen är fruktansvärt påfrestande, men det finns dagar då det känns normalt och det är de dagar som jag passar på att åka ut. Det här är för mig ett riktigt bra sätt att ladda batterierna och möta eventuella bakslag, då kan jag tackla dem lättare när de kommer, för det gör de förr eller senare, därför ska det bli så otroligt skönt när de åtgärdar mitt förträngning nere vid njurbäckenet. Idag var en dag då jag mådde bra, så i morse packade jag ihop Iris och mina saker och drog iväg mot dagens mål, Rinkebyskogen.

Rinkebyskogen ligger i Danderyds kommun och ska inte förväxlas med Rinkeby som ligger i Järfälla kommun, det är två helt olika områden. Rinkebyskogen är kommunens största grönområde med många promenadstråk runt omkring, den största av dem är Roslagsleden som börjar i den södra delen av skogen och slutar i Grisslehamn 12 mil norrut. Eftersom vintern vägrat släppa greppet om oss så går det för tillfället inte att ta sig fram på stigarna som finns, utan man får vackert hålla sig på den grusväg som går genom skogen i de norra delarna av reservatet, finns en grusväg lite längre söderut också, men jag gissar att det är samma sak där, att man får hålla sig på grusvägen.

 

Från Mariatorget tog vi tunnelbanan upp till Tekniska högskolan, där bytte vi till Roslagsbanan och tåget som gick mot Österskär. Efter några stationer var vi framme i Roslags Näsby, där klev vi av. För tillfället håller man på och bygger en större station, så det är lite rörigt för tillfället, men det var bra skyltat så det var inga större problem att ta sig fram. Vi fortsatte Smedjevägen ca 100 meter, sedan åkte vi på en cykelväg fram till Gamla Norrtäljevägen, för att efter några hundra