June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Rinkebyskogens naturreservat

March 9, 2017

Igår fick jag det beskedet som jag väntat på sedan november förra året, operation, ska bli otroligt skönt. Många har säkert reagerat på att jag ena dagen ligger på akuten och mår dåligt, medans jag nästa dag befinner mig en bra bit in i skogen, här kommer en lite förklaring.

 

När det blir stopp tar det inte så lång tid innan jag börjar känna mig sjuk, hängig och ont i kroppen, men när stoppet är åtgärdat tar det bara någon timme tills jag känner mig normal igen. Att leva med nefro och de här problemen är fruktansvärt påfrestande, men det finns dagar då det känns normalt och det är de dagar som jag passar på att åka ut. Det här är för mig ett riktigt bra sätt att ladda batterierna och möta eventuella bakslag, då kan jag tackla dem lättare när de kommer, för det gör de förr eller senare, därför ska det bli så otroligt skönt när de åtgärdar mitt förträngning nere vid njurbäckenet. Idag var en dag då jag mådde bra, så i morse packade jag ihop Iris och mina saker och drog iväg mot dagens mål, Rinkebyskogen.

Rinkebyskogen ligger i Danderyds kommun och ska inte förväxlas med Rinkeby som ligger i Järfälla kommun, det är två helt olika områden. Rinkebyskogen är kommunens största grönområde med många promenadstråk runt omkring, den största av dem är Roslagsleden som börjar i den södra delen av skogen och slutar i Grisslehamn 12 mil norrut. Eftersom vintern vägrat släppa greppet om oss så går det för tillfället inte att ta sig fram på stigarna som finns, utan man får vackert hålla sig på den grusväg som går genom skogen i de norra delarna av reservatet, finns en grusväg lite längre söderut också, men jag gissar att det är samma sak där, att man får hålla sig på grusvägen.

 

Från Mariatorget tog vi tunnelbanan upp till Tekniska högskolan, där bytte vi till Roslagsbanan och tåget som gick mot Österskär. Efter några stationer var vi framme i Roslags Näsby, där klev vi av. För tillfället håller man på och bygger en större station, så det är lite rörigt för tillfället, men det var bra skyltat så det var inga större problem att ta sig fram. Vi fortsatte Smedjevägen ca 100 meter, sedan åkte vi på en cykelväg fram till Gamla Norrtäljevägen, för att efter några hundra

 meter svänga vänster, in på Österängsvägen, sedan direkt höger in på Kvarnängsvägen bort genom villaområdet. Efter lite mer än 500 meter kom vi till Enebybergsvägen, där åkte vi över vägen och fortsatte Rosenvägen tills vi kom till Enebybergs gård och Eneby skogsväg. Enebybergs gård är en gård från 1775, i alla fall som den ser ut idag, men den är egentligen äldre än så. Efter gården kom vi in i en snöig skogslandskap där det fanns en hel del snö, både på marken och på grenarna.

 

Exakt vart gränsen för naturreservatet går någonstans vet jag inte riktigt, ska jag vara ärlig så vet jag inte ens om jag var i reservatet, men jag var i alla fall i närheten och där vi åkte var det skog och det var fint, så det får räcka för mig, om några månader får jag utforska lite mer vart gränsen går någonstans.

När vi åkt några hundra meter kom vi fram till ett större fält som bredde ut sig både på den vänstra och högra sidan av vägen. Här tältade jag och vår förra hund Ymer för några år sedan, min minnesbild säger att det var mysigt med en underbar soluppgång och att vi hade besök av både älg och rådjur när vi satt och åt frukost. Jag är o andra sidan en extrem positiv person som försöker förtränga det negativa, så det kunde lika gärna ha varit ösregn och storm den morgonen, vad vet jag?

 

Vad jag vet med bestämdhet är att det var varken soligt eller ösregn när vi stannade till vid samma plats idag för att äta lunch, det var grått men uppehåll, men hade det börjat regna så var jag väl förberedd med det eftersom jag hade min Urbergsmundering på mig, från topp till tå. Dagens lunch bestod av nybryggt kaffe och en mugg med äggnudlar, grönsaker och strimlat kött och det här är något som jag verkligen vill göra reklam för, trots att jag inte får ett enda öre. På Coop kan man köpa en mugg, innehållande torkad mat, för att uttrycka det lite luddigt. För att kunna njuta av innehållet häller man i lite varmt vatten som man har med sig i en termos över de torkade ingredienserna, ca 2 dl, sedan väntar man 5 minuter, häller ut vattnet genom de små hålen i locket, sedan häller man i innehållet från den lilla kryddpåsen över nudlarna, sedan är det bara att blanda runt och njuta av den varma, välsmakande maten, otroligt enkelt. Ett tips är att om man inte har med sig bryggkaffe så kan man ju göra snabbkaffe av det eventuella vatten som finns kvar, så tipset är att man har med sig lite extra vatten i termosen.

 

När vi ätit klart och Iris sprungit runt på ängarna vände vi tillbaka till civilisationen och tåget för hemfärd.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar