June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Årstaskogen

January 8, 2017

Om man vill ut i skogen, men inte känner för att resa alltför långt bort, då är Årstaskogen ett bra tips, i alla fall om man bor som jag, på söder.Årstaskogen är ett område som sträcker sig mellan Johanneshovsbron i öster, till Sjövik och Liljeholmsbron i väst.

 

Eftersom det ligger så nära där vi bor så brydde jag mig inte om att ta tunnelbanan, annars kan man ta den till Skanstull eller Gullmarsplan och gå därifrån, ca 1 km ner till Skanstull Marina där skogen börjar, men som sagt, vi ville njuta av det fina vädret och ta oss dit för egen maskin. I förrgår när jag gick ut med Iris på morgonen var det -13 grader, grymt kallt när man sitter stilla i en elrullstol, men idag var det vara .-4, och det är där någonstans som gränsen går från att vara skönt till att vara alldeles för kallt.

 

Vi åkte Götgatan ner till Skanstull, där åkte vi över Ringvägen och fortsatte gångvägen ner mot Eriksdalsbadet, men innan man kom ner dit svängde vi vänster och följde cykelvägen bort mot Skanstullsbron. Efter bron svängde vi höger, ner mot Sundsta gård och den stig som vi går utmed vattnet. Området kommer att tillsammans med Årsta holmar tillhöra det naturreservat som man eventuellt kommer att bilda inom några år, något som jag stödjer helt och hållet för det är ett fint ställe att promenera på. I normala fall åker vi på den norra sidan av Årstaviken, med andra ord, den som är på Södermalm, men där går det väldigt mycket mer folk, sedan är det ingen riktig skog på den sidan, då får man ta sig till området som vi befinner oss i nu.