June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Hantera motgångar

November 26, 2016

På en månad har jag fått gå från min tjänst på Diskrimineringsombudsmannen pga arbetsbrist, haft en ordentlig urinvägsinfektion och nu senast, en förstoppning vid njurbäckenet med svåra smärtor som följd, en ganska tuff månad, eller hur?

För ganska exakt 9 år sedan brakade mitt liv sönder och samman av liknande historier, stopp i urinledaren, svåra infektioner efter ett antal felaktiga operationer, infekterad gallblåsa, ett antal ärrbråck, listan kan göras längre än så, men jag tänker stoppa där och i stället ställa mig frågan, hur reste jag mig från all den skiten och hur går jag vidare efter mitt senaste bakslag? Det största misstaget jag gjorde då var att jag under ett års tid omedvetet tillät kroppen brytas ner mer och mer genom att tänka väldigt negativa tankar, vilket i och för sig inte alls är konstigt, man är van att kroppen funkar på ett visst sätt, men när allt plötsligt bara dras undan för en, då kan det snabbt gå utför om man inte tänker sig för.

 

Det gick så långt att jag en kväll tog till alkoholen, men det gjorde det hela mycket värre, men det var där någonstans det vände. I stället för att tänka negativa tankar försökte jag tänka framåt i stället, man kan ändå aldrig påverka det som varit, men man kan däremot påverka hur man mår dagen därpå och framåt. Jag försökte tänka på allt positivt som fanns i min omgivning och ganska snart märkte jag att jag, trots alla fortsatta bakslag, kunde tackla dem på ett bättre sätt, med ett positivare tänk.

 

Jag satte upp tre mål som skulle genomföras under kommande år, Klarälvsbanan med rullstol, ta mig uppför ett berg, Städjan, med rullstol och en månads rehabilitering på Teneriffa, det var ett av de bästa besluten jag någonsin tagit i mitt liv. Att genom ett positivt tänkande och en hel del envishet genomföra de här sakerna och upptäcka saker om mig själv gjorde att jag lättare kunde ta tag i de bakslag som jag fick kommande fyra åren och tro mig, de var en hel del.

Den erfarenheten som jag fick under de här åren tar jag med mig nu när jag, tråkigt nog, måste jobba mig igenom mitt nya lilla bakslag och vad som hänt är följande. I måndags åkte jag in akut med svåra smärtor i vänstra sidan av ryggen, där ena njuren sitter. När man fått svar på de prover som togs och efter en röntgen kunde man konstatera att det troligtvis var stopp någonstans vid njurbäckenet, troligtvis en njursten som satte stopp för hela systemet och som gjorde att jag hade en sådan intensiv smärta. Jag fick morfin mot smärta, sedan satte man in mig på väntelista för en nefrostomi, det tog två dagar tills jag fick den.