June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Dolda faror

November 20, 2016

Syftet med dagens promenad/tur/expedition eller vad man nu vill kalla det, var för det första att kolla in ett område till appen och för ta kompletterande bilder till den och för det andra bara komma ut med Iris och väcka kroppen ordentligt från vinterdvalan som den hamnat i. Jag anser att jag har en ganska bra kondition, men kondition är en färskvara har jag märkt, om man inte rör på sig regelbundet tappar man konditionen ganska fort, det går lite fortare när man kommit upp i åren dessvärre.

 

Men än är det krut i gubben, så när jag njutit mig igenom frukosten och packat ihop mina och Iris saker så tog vi oss ner till pendeltåget för att ta oss till Farsta strand. Resan till Farsta tar ca 15 minuter så då hade jag tid att planera hur jag lite mer exakt skulle åka, Iris låg på golvet och laddade upp inför promenaden på sitt sätt. När vi kom till stationen och passerat spärrarna tog vi vänster och åkte igenom ett område som är lite speciellt, i alla fall för mig som är värmlänning. Många gatunamn i området har ortsnamn som gatunamn, Mårbackagatan, Delegatan, Munkforsgatan, Sunnegatan, osv. osv.  Vägen som vi åkte på hette Brattforsvägen, Brattfors eller Brattforsheden som det också heter är en liten by med en folkmängd på lite mer än 100 personer och som ligger i Filipstads kommun i Värmland.

 

Efter en stund kom vi till en rondell, där svängde vi höger och fortsatte Ågesta Broväg norrut någon kilometer,