June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Det stora testet

November 15, 2016

Förra veckan fick vi som många av er kanske vet, ett riktigt snöoväder som var det värsta i Stockholm på över 100 år, 4 dm på ett dygn. Med denna enorma mängd på så kort tid så medför det givetvis en hel del problem för de som bor i stan, jag tänker närmast på de som redan innan snön kom redan har svårt att ta sig fram. För egen del fick jag ta elrullstolen till hjälp och det gick väl sådär. Jag hade tre gator som jag kunde ta mig fram på, eller rättare sagt 2,5 gator. De hade bara plogat halva vår gata, sedan var det två till som det gick att köra på, men det räcker ju inte på långa vägar när man har hund, därför beslöt jag mig för att ta Iris och mig själv långt bort från stan som det bara gick, långt in i skogen på en ödslig grusväg där hon kunde få springa fritt.

 

Ett område som är ganska nytt för mig är Roslagsbanan med dess omgivningar, det var inte så länge sedan det var omöjligt att komma ombord med rullstol, men som jag nämnt tidigare så är det numera inga problem. Vi tog tunnelbanan från Mariatorget upp till Tekniska högskolan där Roslagsbanan startar, sedan åkte vi hela 17 stationer, till ett ställe som hette Molnby, där vi gick av. Molnby är en liten by några kilometer norr om Vallentuna och som många andra byar i området så har man hittat bevis på att folk bott här i flera tusen år, från tidig bronsålder, dagens Molnby består av en stor gård, Molnby gård som härstammar från 1400-talet plus ett antal mindre gårdar.