June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Vintercamping

November 9, 2016

Att det inte är säsong för att tälta förstår man när man tittar ut genom fönstret, eller om man som jag, går ut med hunden så hon ska få sin dagliga promenad, jösses vilket oväder. Jag var inte alls beredd på att vintern skulle komma så tidigt, har för mig att den kom en månad senare förra året, men bor man i Sverige så får man räkna med det mesta vad gäller snöoväder.

 

Jag försöker se det som ett ordentligt träningspass när man sticker ut, om man nu kommer ut vill säga, på några platser vet jag att man inte tagit sig till jobbet idag, men vad kan man då göra på vintern? Ja, de flesta sätter på sig skidor och åker både utför och på längden, andra åker skridskor, men hur är det att tälta på vintern? För någon vecka sedan fick jag hem lite intressanta saker från Outnorth som kanske kan ge mig ett svar på den frågan. Tidigare år har jag haft ett liggunderlag som haft en tjocklek på 2 cm vilket har gjort att jag fått lite ont i kroppen under natten och inte sovit så bra, Nu har jag ett liggunderlag som är 10 cm tjock med en riktigt bra isolering, som lklarar av att isolera ner till -25 grader. Jag har pendlat mellan tre sovsäckar och som har en komforttemperatur på 10 grader, vilket inte riktigt funkar så tidigt på säsongen, brukar premiärtälta vid månadsskiftet mars/april och då är det inte ovanligt att temperaturen ligger på några minusgrader på natten, ganska kallt med andra ord. Min och Iris första tältnatt var någon mil utanför Järna och då kommer jag ihåg att det var -3 den natten.

 

Sovsäcken som jag fick hem har en konforttemperatur på -5 grader, så min förhoppning är att jag i fortsättningen inte ska få så ont och frysa som jag gjort några gånger. Eftersom jag ibland är lite extrem av mig så har jag nu funderat på om jag skulle ta tältet och åka någonstans och tälta en natt nu i vinter.

Som det ser ut idag, är det omöjligt, de måste ploga så man kommer någonstans, sedan vill jag gärna att det ska vara uppehåll och kanske inte fullt så mycket snö heller, någon decimeter räcker alldeles utmärkt för min del.

 

Någon som vill haka på?

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar