June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Flatensjön runt

November 5, 2016

Nästa helg anordnar föreningen årets sista promenad, idag var jag och Iris där för att kolla läget. Förra helgen var vi uppe vid Mörtsjön, Hägernäs för att reka och det skulle visa sig att det var alldeles för tufft, så därför blev det Flatensjön i stället. Den bjuder på en del backar den här sträckan också, men inte alls som uppe vid Mörtsjön, så den här turen får stå kvar. Har ni inte anmält er så är det hög tid att göra det nu innan det är för sent, föreningen fixar fika (varm) som är gratis för medlemmar i Skogstur, övriga, 50 kr.

 

Vi tog tunnelbanan till Skarpnäck, tog de två hissarna från perrongen upp till spärrarna och gatuplan, sedan vänster utmed Skarpnäcks alle tills vi kom till en t-korsning, här svängde vi höger och följde Pilotvägen några hundra meter, sedan en cykelväg som gick upp till vänster och sedan över Tyresövägen, ner till Orhems koloniområde. Koloniområde består av 146 lotter med stugor mellan sjöarna Flaten och Drevviken och anlades 1949-1950. Området är klassat som parkmark och är öppet för allmänheten och ingår i Flatens naturreservat.

 

Orhemsvägen som vi åkte på, gick som en spikrak kil mellan husen, efter en stund kom vi till en parkering med en återvinningsstation på ena sidan av vägen och på den andra sidan låg det en kiosk som var ordentligt igenbommat, antar att den bara är öppen under sommarhalvåret, men det är bara en gissning från min sida. Kolonistugorna fortsatte utmed en väg som gick till vänster, för vår del tog den fantastiska naturen vid. Det hade snöat lite lätt under natten så det var lite vitt på backen, kanske någon centimeter, så det är än