June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

FaR kurs

October 23, 2016

Den här veckan har varit väldigt mycket berg och dalbana för min del. I torsdags satt jag i möte angående appen som vi håller på och arbetar fram, tillsammans med Naturkartan och Daytona, riktigt kul. Det är otroligt mycket att tänka på, det ska vara en app som ska passa så många som möjligt, därför har de intervjuer som vi gjort med olika personer varit väldigt viktiga. Om några veckor är det dags igen, men det återkommer jag om senare.

 

Fredagen var inte lika kul, då gjorde jag min sista dag på DO efter nästan 12 år. En intressant arbetsplats med underbara kollegor genom åren som man nu lämnat, så det kändes ganska motigt när jag kramade om de sista på kontoret. När man blivit arbetslös får man chansen att antingen prova något nytt, eller fortsätta med det man hållit på med, men på en annan arbetsplats. För egen del så byter jag gärna bana och jobbar inom det området jag håller på med på fritiden, friluftsliv. Det är tack vare Skogstur som jag alltid vaknat med ett leende på läpparna varje morgon (nästan varje morgon), så varför inte fortsätta på den banan? Att starta något eget känns både intressant och roligt, men väldigt osäkert för man vill ju gärna ha en fast inkomst varje månad. Det blir nog så att jag söker fast jobb och utvecklar föreningen så får vi se vad som händer i framtiden.

 

 På tal om föreningen, så har jag och Calle varit på kurs på Bosön, kursen handlade om fysisk aktivitet på recept, förkortat FaR. Vi träffades i Ropsten för att där ta bussen som gick ända ut till Bosön, en resa genom ön som tog en kvart. Väl framme sökte vi upp det hus där kursen skulle vara, Olympiahuset. Jag tittade på skylten och sa till Calle att det här var nog det närmsta jag kommer ett OS. För att bli en så kallad FaR-ledare måste man gå två endagskurser, den här och en kurs till. I den första kursen får man reda på vad FaR är för något och kurs två, som jag inte riktigt har kläm på vad det är för något, eftersom jag inte gått kursen än, men efter den kursen kan man titulera sig som FaR ledare, och då undrar ni säkert vad en FaRledare är för något.

 

Man kan numera på vårdcentralen bli ordinerad fysisk aktivitet på recept och det innebär att man tillsammans med sin läkare kommer fram till någon form av fysisk aktivitets för personen i fråga, och nu snackar vi inte medicinsk vård, utan mer förebyggande, dvs att man stärker kroppen, både fysisk och mentalt genom olika aktiviteter, så man inte faller tillbaka till liv eller krämpor som man hade innan. Den fysiska aktiviteten kan vara vad som helst i stort sett, i alla fall om man kollar in den lista som finns på Far:s hemsida och som läkaren, tillsammans med patienten tittar på för att hitta den rätta fysiska aktiviteten. Det kan vara badminton, gymnastik, dans, vandring basket, gång m.m.

 

För Skogsturs del är det ju givetvis promenader som vi vill och kan erbjuda de som kommer via vårdcentralen. När jag var och föreläste senast så träffade jag en kvinna som håller på med utbildning av FaR ledare och som tyckte att det vi höll på med var en perfekt aktivitet, så om någon månad kan man skriva in det på sitt cv också, vilket känns riktigt kul. Är det något jag kan skriva under på, så är det att man mår mycket bättre när man rör på sig.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar