June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Test av etapp 1.

October 9, 2016

I samband med Sörmlandsledens dag tidigt i våras, började jag och Calle undersöka om det gick att göra en längre led som fungerar för människor med olika funktionsnedsättningar, i bakhuvudet hade vi Sörmlandsleden som är en underbar led. Tanken var och är att vi ska följa orginalet så mycket som möjligt, men där det inte går, vika av och åka på ett lättare ställe, för att sen haka på ursprungsleden igen.

 

Till en början gick det hyfsat bra, vi tog ut etapp 1 som startar i Björkhagen och slutar vid Skogshyddan, precis som originalet, men att man på några ställen efter vägen fick vika av pga alltför tuffa förhållanden, men det är ju inte så konstigt, det är skogen vi pratar om. Sedan har vi betat av område för område, etapp för etapp från Gnesta och till Södertälje. Vi har hittat några riktiga guldkorn efter vägen och som kommer att bli jättekul att presentera när det är klart. Det skulle ha blivit klart nu under hösten, men pga en del problem så har vi fått skjuta fram det till någon gång nästa år.

 

För några veckor sedan samlades många Sörmlandsledsfantaster igen och i samband med det ordnade Skogstur en promenad genom etapp 1 för människor som har lite svårt att ta sig fram genom den vanliga leden. I våras var vädret bedrövligt, så då var det bara jag som tog mig igenom området, men nu var vädret mycket bättre, så nu var vi några fler som drog iväg.

 

Vi samlades vid kyrkan i Björkhagen, sedan tog vi oss fram på den breda, fina vägen genom området. Efter två kilometer kom vi till Dammtorpsjön och Ältavägen, där svängde vi höger och fortsatte cykelvägen söderut. När vi kom till Hellasgården blev vi tvugna att stanna till för att kolla igenom en rullstol som gick lite konstigt, efter en stund var det gjort och vi kunde fortsätta.

 

Meningen var att vi skulle fortsätta cykelvägen ner till Äventyrsbanan och där rulla genom skogen, men det hade regnat en hel del så underlaget var lite osäkert, så därför svängde vi in vid Snörom och skjutbanan som ligger söder om Källtorpssjön, den vägen är oftast bättre att åka på, i alla fall när det har regnat mycket. Den är visserligen några kilometer längre, men tidsmässigt går det fortare. Efter några kilometer kom vi fram till ett ett fält där vägen delade på sig, där bestämde vi oss för att ta en fika. Efter det delade vi på oss, en fortsatte mot Östervik medans vi fortsatte mot slutmålet, väl däl tog några färdtjänst hem medans några andra, dvs jag och Calle fortsatte mot Skarpnäck för att där ta tunnelbanan hem.

 

Det känns riktigt bra att få ett kvitto på att vi tänkt rätt vad gäller att leta fram olika ställen i naturen och se att det verkligen fungerar. Nu har det som sagt gått några veckor och vi har under den tiden försökt beta av ytterligare ett område. Jag skrev försökt, för det gick allt annat än bra, mer om det i nästa inlägg.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar