June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Promenad vid Kottla

October 1, 2016

Äntligen var det dags för Skogsturs promenad, denna gång samlades vi vid Kottlasjön för att ta oss upp till Långängens gård, men innan alla kom så hade jag ett möte med en journalist och fotograf som skulle göra ett reportage för en tidning som hette Yes you can som är en kundtidning för företaget Invacare. Invacare i sin tur är ett företag som gör alla möjliga hjälpmedel. Med namnet på deras tidning, som också är deras motto, vill de säga att man kan mer än man tror - bara man har viljan och de rätta hjälpmedlen, ungefär samma tankar som Skogstur. De tog kontakt med mig efter att ha lyssnat på P1:s program, ute med P1 som jag och Calle var med på tidigare i veckan och blev då nyfikna på vilka vi var.

 

När intervjun var klar var klockan 12 och då var det dags att traska iväg tillsammans med de som hade anmält sig, tio till antalet. Vädret kunde inte vara bättre än vad det var, strålande sol som fortfarande värmde en del, trots att vi kommit in en bit på hösten. Hade inte färgerna på träden avslöjat höstens intåg var det lätt att tro att det fortfarande var sensommar.

 

 

Vägen vi åkte på var bred och fin, men ganska backigt, eller förlåt, väldigt backigt, redan efter några hundra meter fick vi bekänna färg, vilket vi fick göra ett antal gånger efter vägen, men efter att ha tagit oss igenom stigar och grusvägar genom ett vackert landskap kom vi fram till Långängens gård, där stannade vi till vid ett fält och fikade, läsk och matiga mackor med olika pålägg.

 

 

Efter fikat skilldes skilldes vi åt, några åkte hem medans andra fortsatte genom skog och ängar. På en äng såg vi tre rådjur som gick omkring och betade, nästan på exakt samma ställe som jag och Calle såg två rådjur några veckor tidigare. När vi lämnade skogsområdet kom vi fram till Breviksbadet, där svängde vi vänster och fortsatte cykelvägen som gick utmed Gåshagavägen.Efter någon kilometer kom vi till Käppala station där vi tog tåget hem.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar