June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Ulfsleden

September 14, 2016

 Söndagen den 11 september arrangerade Friluftsfrämjandet Lidingö tillsammans med Skogstur en promenad norr om Vallentuna. Leden vi skulle gå/rulla på hette Ulfsleden, en led som är uppkallad efter en viking och runstensmakare som levde på 900-talet.

 

Vi startade vid Frösunda kyrka och följde en asfalterad väg som i stort sett var bilfri, förutom vid några tillfällen då vi fick möte. Trots att det var mitten av september var det riktigt skönt ute, solen värmer fortfarande.

 

Jag, Calle och Karin från Friluftsfrämjandet var i området tidigare i somras för att reka inför denna dag, så vi hade full koll på vart det var lämpligt för korta pauser och lunch.

 

Det är en sak att skriva om hur vackert och bra/dåligt det är, men det är mycket bättre om man kan visa en film, då får man bilda sin egen uppfattning, så därför hade jag med mig min Contour actionkamera så att jag lätt kunde filma både omgivning och vägen jag åkte på. Jag satte fast min kamera på rullstolen för att filma delar av leden som totalt är ca 1 mil lång. Jag har även filmat hur det är att rulla på ombord de nya tågen som Roslabsbanan nu införskaffat. Som ni ser så är det ingen nivåskillnad att prata om, utan det är bara att rulla rätt in och det finns gott om utrymme för både manuell rullstol och elrullstol. Det man ska tänkta på är att man inte kan rulla in i alla vagnar, utan den så kallade rullstolsvänliga vagnen är oftast den vagnen i mitten, så det kan vara bra att veta.

 

På sidan promenader som finns under sidan tips finns en karta på de leder som finns i området, vilket är tre i antal. Av de tre är det Ulfsleden och Ingaleden som är de leder som fungerar om man sitter i rullstol, Ingaleden är den lägsta av lederna med sina 19 km.

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar