June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Peak of Denmark, del 9. Mols Bjerge och Grenå

August 24, 2016

Efter att ha vandrat (kört bil) bland bergen så var det dags att bege sig kusten igen och mot Nationalpark Mols Bjerge som ligger i Midtjylland, på den östra sidan av Danmark, några mil öst om Århus, även detta ett fantastiskt område med en natur som är väldigt omväxlande, från djup mörk bokskog till kullar, stora slätter och havsstränder. Det är som sagt ett mycket kuperat område, och endast de större grusvägar är lämpliga för rullstolsburna, men man kan köra bil i området.

 

Vi åkte till Informationscenter Øvre Strandkær som låg några kilometer in i reservatet, där stannade  vi till för att titta på landskapet, centret var tråkigt nog stängt, men det gjorde inte så mycket, det fanns så mycket annat att se och uppleva. Från centret gick det en liten led som vi tänkte prova, den hette italienska stigen, eller den italienske sti som det hete på Danska. Vid starten av leden fanns några olika symboler, en av dem var en rullstol med ett rött sträck över, vilket indikerade att det inte var lämpligt att åka rullstol just där, vilket det heller inte var, men givetvis kände jag mig tvungen att testa om det verkligen var sant, de kunde ju ha fel, men som sagt, det hade de inte.