June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Peak of Denmark, del 7. Tranbjerger

August 19, 2016

Som jag skrev i det förra inlägget så var det dags att efter att ha varit vid havet en hel del sista tiden, besöka en topp, Syddanmarks högsta, Tranbjerger med sina 138 meter över havet. Inte så högt kan tänkas, men berget bjöd på en hel del motstånd, både att hitta det och bestiga det.

 

Vi lämnade Blåvand och begav oss österut, mot gränsen mellan syd och mellan-Jylland, till ett grönområde som heter Lindet Krat, någonstans där skulle berget ligga. Som vanligt kollade vi in på både kartor, gps och kompass vart det låg, så vi fick en exakt plats, annars hade det varit omöjligt att hitta. Vi åkte in på en ganska dålig skogsväg och irrade omkring en hel del innan vi kom rätt. Bilen hade fått utstå en hel del, men när vi kom till en åker på ena sidan och tät skog framför och ena sidan om oss förstod vi att nu kom vi inte längre, nu fick vi ta oss fram för egen maskin. Det hade regnat en hel del så det var en lervälling runt oss, det gjorde att jag tog ett beslut som jag i normala fall inte gör, toppen fick bestigas av Thomas, utan mig. Jag kunde verkligen se honom framför mig, slita som sjutton för att vi skulle komma fram tillsammans, jag ville inte utsätta varken mig eller honom för det, så han fick ta den sista biten själv.