June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Ingaleden i Roslagen

August 13, 2016

Tidigare i somras åkte jag den tredje sträckan av Pilgrimslederna, som utgår från Frösunda kyrka. Jag gick upp väldigt tidigt på lördagsmorgonen för att äta en stadig frukost, och därefter gjorde jag i ordning fika och lunch som jag skulle ha med mig under dagen, det blev kaffe och potatissallad med rostbiff samt vatten., det skulle bli rätt varmt insåg jag ganska snart. När väl detta var gjort så började jag min promenad mot Östra station och Roslagsbanan, för färd mot Frösunda kyrka.

 

Promenaden från Gärdet till Östra tog 30 minuter i lugnt tempo, väl framme så hade jag 10 minuter till godo innan tåget skulle avgå. Dessa minuter använde jag till att åka från perrong till perrong för att se vilket tåg som jag skulle med, jag hade nämligen glömt vad slutstationen hette. Jag frågade en tågförare som sa att jag skulle med tåget mot Kårsta.

 

Klockan 11 var jag vid Frösunda kyrka och startklar för dagens övning, en liten runda på 19 km. En dam som satt vid kyrkan frågade mig ängsligt: Du har väl vatten med dig, och något att äta efter vägen för det kommer att bli varmt idag. Jadå, jag har vatten och mat, och jag kommer inte att köra fort, utan ta dagen på mig. Vet inte om detta lugnade henne, men jag satte i alla fall kurs mot Ingaleden. Den går till en början i samma hjulspår som Ulfsleden, innan den efter några kilometer viker av till höger inåt skogen på en gropig grusväg. Solen sken och jag kvittrade, eller också var det fåglarna som gjorde det. Det som kan vara jobbigt på sådana här småvägar, är att man får samsas med en massa, (och då men