June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Peak of Denmark, del 2. Nordsjælland

August 10, 2016

 

 Eftersom vi hade ett ganska tufft program framför oss så fick det bli att gå upp tidigt för att fixa frukosten, kolla in rutten och all utrustning. En sak som bara inte får hända är att kameror, mobiler och annat som är beroende av laddningar, inte får slockna, då ligger man ganska risigt till, men än så länge var det lugnt, förutom laddaren i bilen hade vi ett antal externa laddare med oss. När allt var nerpackat så bar det av norrut, mot Helsingborg. När vi planerade vår resa hemma i Stockholm kollade vi in ett annat alternativ också, att ta med bilen till Bornholm och ta färjan därifrån över till det danska fastlandet, men det var mycket billigare att ta en dagsutflykt till Bornholm och sedan ta bilen upp till Helsingborg för att där ta färjan över till Helsingör.

 

När vi kom upp till Helsingborg fick vi vänta en stund att få komma ombord på båten. Vädret var uruselt med ordentligt regnoväder, men när vi kom till Helsingör hade det lugnat ner sig. Klockan var omkring lunchtid när vi äntrade den danska scenen så innan vi fortsatte vår resa söderut stannade vi till vid ett snabbmatställe för att äta lunch, sedan var vi redo.

 Första stället att besöka var Kongernes Nordsjælland som ligger några mil sydväst om Helsingör. Det är ett område som ligger i regionen Hovedstaden vid en stor sjö som heter Esrum. 2014 la man fram ett förslag om att området skulle bli en nationalpark, vilket det också kommer att bli, men när är inte klart än. Ett av våra mål med den här resan var att besöka alla Danmarks nationalparker,  visst, det är inte en nationalpark än, men eftersom vi ändå var i närheten så tyckte vi att vi kunde besöka stället eftersom det ändå kommer att bli ett.

 

Vi stannade till vid en parkering och gick utmed vattnet till Fredensborgs parkområde med tillhörande slott Fredensborgs slott blev byggt som jaktslott för Fredrik IV av Danmark 1719. Idag används det av drottning Margrethe II under olika perioder under året, när vi var där höll man på med restaurering av fasaden, vilket var väldigt synd för det verkade vara ett vackert och stort slott. På tillbakavägen stannade vi till vid ett café för att köpa en glass, när den var uppäten hoppade vi in i bilen och drog iväg till nästa ställe som skulle bli dagens slutmål, Roskilde, mer om det i nästa inlägg.

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar