June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Peak of Denmark, del 1. Ystad och Bornholm

August 9, 2016

Under en trevlig middag tidigare i somras föddes iden om att göra en ”Peak of Denmark”, dvs det bästa av landet och i vårat fall var det naturområden som vi var ute efter och efter ett par veckors planering så gav sig jag och Thomas Traneving från föreningen iväg på en 10-dagars resa genom grannlandet i söder, från söder till norr, från väster till öster.

 

Relativt tidigt, torsdagen den 28 juli, kom Thomas för att hämta mig, nu hade vi en resa på 60 mil framför oss. I normala fall är en bilresa på 60 mil inte så roligt, men medans Thomas körde gick jag igenom resans schema, vi tog fram en facebooksida, ”Peak of Denmark”, där man kunde följa oss genom resan. Vi gjorde även en pressrelease som vi skickade till både svenska och danska sociala medier, allt detta arbete gjorde att resan gick hyfsat fort, men till slut kom vi till dagens slutmål, Ystad. Jag hade tidigare under veckan kollat in områden där vi kunde övernatta, helst i skogs eller havsmiljö och efter att ha åkt runt och letat en stund hittade vi ett ställe i närheten av havet, i kanten av naturreservatet Sandskogen.