June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Mellan gröna ängar och stora herrgårdar

July 14, 2016

För några veckor sedan gjorde jag och Calle en tur mellan Järna och Södertälje syd, en tur som var tänkt att bli en av alla etapper på vår led, men vi bedömde att den var alldeles för tufft, tanken är att så många som möjligt ska kunna komma ut i naturen, så därför har vi försökt hitta ett mer lättåkt ställe, vilket vi nu gjort. När den etappen nu är bestämd och godkänd så år våra långa resor tull starten av etapperna färdiga vilket känns skönt. När vi gått etapperna mellan Gnesta och Södertälje så har halva tiden av den tid vi varit bort gått åt till enbart resor, vilket inte varit så roligt alla gånger, men nu är de längsta resorna som sagt slut, de etapper som ligger längst bort i fortsättningen är mellan Tyresö och Västerhaninge, men de tar vi i höst när tågen börjar rulla mot Västerhaninge igen och för att vara så effektiv som möjligt så passar jag på att tälta när området ska inspekteras och testas. Men nu skulle vi som sagt pröva ett nytt ställe mellan Järna och Gnesta, jag har åkt både bil och rullstol i områdena så jag kände att jag hade hyfsad koll, men som vanligt så dök det upp lite oväntade saker efter vägen, men det är det som förgyller tillvaron en hel del, eller hur?

 

 Vi träffades i söndags morse för att ta pendeln till Järna, sedan åkte vi Södra Järnvägsgatan bort, genom ett villaområde, tills vi kom till en väg som hette Tavastavägen, där svängde vi höger och fortsatte vägen ner till väg 57, Södertäljevägen, vi åkte över och fortsatte Konvaljstigen och Flotavägen bort till den tog slut, där tog en grusad cykelväg vid som gick utmed ett stort fält och en å, Moraån. Ån är en del av det naturreservat som finns i området, Moraåns naturreservat. Syftet med naturreservatet är främst att värna om områdets betydelse för rekreation, något som gäller de flesta naturreservaten. Efter en stund kom vi fram till en bro som gick över E4, där bjöds vi på dagens första ordentliga uppförsbacke, den var inte lång, men fruktansvärt brant och som om det inte räckte så när man väl kom upp (nästan) fanns där en kant som gjorde det hela väldigt svårt, men som tur var så kom det ett par som hjälpte oss upp sista biten. Väl uppe åkte vi över bron och ner till en liten by med ett mycket