June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Skogsturs projekt

July 1, 2016

Vi har som ni vet en del projekt inom förenigen som vi håller på och tar oss igenom, här kommer en uppdatering. Första projektet är vårat eget, den

 alternativa Sörmlandsleden. Observera att det här bara är ett arbetsnamn, det riktiga namnet kommer att tillkännages senare. Vi har avklarat ca 4.5 mil av totalt 13 mil, så vi har en bit kvar, men det kommer vi att beta av under sommaren, så det är helt lugnt, men det finns en liten hake. Jag har upptäckt ytterligare en sträcka som håller sig i just Sörmland, det är ju där som huvuddelen av leden ska gå tycker jag, eftersom en del av arbetsnamnet är just Sörmland, så det vore ju konstigt att inte ha leden just där. Sträckan som jag hittat går mellan Gnesta upp till Mariefred, har ingen aning om det går att ta sig fram med rullstol där jag tänkt, men det är det som vi ska undersöka under året. På söndag ska jag och Calle åka stadsetappen som vi kallar den, från Södertälje syd upp till Östertälje, ska bli riktigt kul, då har vi kommit en liten bit närmare målet.

 

Ett annat projekt är det som vi har tillsammans med Naturkartan och Daytona. Intervjuer har gjorts, så ett stort tack till er som ställt upp. Jag har fått en lista på vad man tycker är viktigast att veta när man åker ut i skogen, några är självklara medans några är lite oväntade, men allt kommer att beaktas när vi tar fram appen senare i höst eller när det nu blir. Vi har köpt hem lite utrustning som vi kommer att använda när vi inventerar ute i skogarna, en actionkamera som klarar av det mesta i skogsmiljö, vatten, smuts, stötar m.m. men först måste vi lära oss den ordentligt, men tanken är att vi ska lägga ut filmer och bilder på olika slingor på hemsidan och att det även ska finnas i appen, i alla fall en del utav det. Att se ett område på film gör det mycket enklare att själv kunna avgöra om man klarar av att åka där eller inte, något som vi tycker är väldigt viktigt. Vi har även köpt en notebook för att skriva ner allt som behöver skrivas ner.

 

Sen har vi ett projekt på Lovön på Ekerö. Jag var där tidigare i våras med en man från statens fastighetsverk för att kolla in några områden och komma med förslag på åtgärder som behövs för att göra det mer tillgängligt, utan att förstöra naturen, det är ju trots allt den som vi alla vill uppleva när vi åker ut. Förslaget har lagts fram till beslutsfattarna och signalerna från dem var positiva, slutgiltigt beslut kommer senare i sommar eller i höst.

 

Sist, men inte minst så har vi projektet tillsammans med Naturskyddsföreningen i Stockholms län och ett gäng andra handikapporganisationer. Just nu har vi sommarlov från det projektet, i höst kommer vi att ta tag i det hela igen. Som ni märker så händer det en hel del i föreningen och för att inte missa något som händer i, men även utanför föreningen så kan ni anmäla er till vårt nyhetsbrev. Layouten är inte riktigt klar än, inte heller hur ofta det kommer att komma ut, men anmäl er redan nu så missar ni ingenting.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar