June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Ny etapp växer fram

June 7, 2016

Igår var det dags att ta fram ytterligare en etapp av den tilltänkte alternativa Sörmlandsleden, men det gick inte riktigt som det var tänkt. När jag och Calle kom till Södertälje hamn för att där byta till tåget som skulle ta oss till Gnesta som var tänkt att vara starten av dagens tur fick jag ett meddelande från en av de två journalister som skulle följa med oss att de inte kunde komma pga sjukdom, dett jorde att vi ändrade turen en del.

 

Tanken var från början att vi skulle åka från Gnesta till Järna via Mölnbo, en sträcka som bjuder på ganska tuffa backar och ett underlag som inte får många rullstolsburna att jubla av glädje precis, så nu ville vi göra det lite enkelt för oss och ta etappen mellan Järna och Södertälje, men det visade sig att det skulle bli allt annat än enkelt, inte omöjligt, men väldigt tufft på sina ställen. När vi kom till Järna tog vi oss igenom ett villaområde, när vi passerat Tavastskolan och kört ett par hundra meter svängde vi vänster och efter ytterligare en bit svängde vi höger och följde en fin grusväg som gick genom ett underbart område. Som jag nämnde tidigare så är tanken att vi skulle ta fram en led för rullstolsburna, så det känns lite extra kul när man upptäcker att man korsar den riktiga Sörmlandsleden, något som den skulle göra vid några tillfällen visade det sig.

 

 Några hundra meter in i skogen stannade vi till vid en mosse, Logsjömossen för att äta lunch, som vanligt blev det en pastasallad, enkelt och gott. Hittills var det lätt åkt, inga backar att tala om, men när vi passerade mossen och den ganska långa raksträckan kom vi till första uppförsbacken. När det är så pass brant uppför så brukar vi sicksacka och när det inte går så kan man backa upp, det funkar kanske inte för alla, men för oss funkar det alldeles utmärkt. Efter backen och några hundra meter till kom vi till ett nybyggt villaområde som vi tog oss igenom. När vi kom till en parkeringsplats som låg på höger sida såg vi att det gick in en grusväg in i skogen, jag kollade på min gps och beslöt mig för att vi skulle ta den vägen, Sörmlandsleden gick för övrigt där också.