June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

En mycket inspirerande dag

June 1, 2016

Knappt har glädjen lagt sig efter gårdagens samtal från Tv4 om att de vill prata om Skogstur på Nyhetsmorgon, tills det var dags för nästa underbara händelse i den numera halvkända förening, prisutdelningen på PTS Innovationsdag på Norra Latin. Förutom att jag och Thomas var där, var givetvis Emil Hellström från Outdoormap, det är ju faktiskt han, tillsammans med Daytona, som gjort att vi fick priset.

 

Totalt var vi 14 olika pristagare som skulle dela på ett antal miljoner, men innan priset delades ut bjöds det på en lättare lunch, wraps och citronvatten, och ett antal mycket intressant och inspirerande föreläsare.

 

 

Första föreläsaren var Anna Bergholtz, journalist, föreläsare, författare och känd som Sveriges första blinda filmrecensent i P3, berättar utifrån sitt unika perspektiv om möjligheterna och vinsterna med tillgänglighet, en riktigt bra föreläsning, det var dom allihop för den delen. Från Tekniska museet var Anna Welander Gisslen där och hon pratade om Mega Mind. Mega Mind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Framtidslabben är en central del av Mega Mind och består av tre labb med olika teman. Labben Hacka, Packa och Mecka är utformade i en inspirerande och unik miljö med lättanvänd och tillgänglighetsanpassad teknik där man använder såväl analoga som digitala verktyg och material.

 

Tredje talaren var en man som jag hört mycket om, Manus Berglund. Han jobbade först som kock, men efter en sjukdom kan man väl lugnt säga att han bytte bana. Han är mannen som ser till att alla Scandic hotell runt om har en genomtänkt tillgänglighet, något som de fått pris för. Med sig har han sin servicehund, en gul

labbe som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.

 

En annan talare som fanns där var ingen mindre än Måns Möller, komiker och improvisatör, som berättade med humor och allvar om hur det påverkade hans professionella liv när han blev förälder till ett barn med autistiskt syndrom. Blandningen av skratt och allvar gjorde att jag kände mig ganska tagen av hans historia. När han pratade klart åkte jag fram till honom för att tacka för en underbar föreläsning, det hela slutade med att vi kanske kommer att träffas på ett av Skogsturs promenader eller event. Han startade en stiftelse för några år sedan som jag kommer att skriva lite mer om längre fram.

 

Sista punkten var en debattpanel som handlade om lösningar och möjliga vägar framåt för att uppnå ett inkluderande digitalt samhälle, men om sanningen ska fram så lyssnade jag bara med ett halt öra för jag var ganska trött efter den mycket intressanta och intensiva dagen. Allt som hände på scenen filmades och lades ut på webben, ca 4 timmar, men jag begär inte att ni vill titta på allt. Jag har däremot lagt upp en liten snutt på när vi alla var på scenen för att ta emot våra priser och bli fotograferade.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar