June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

En tillgängligare natur - vidareutveckling av Naturkartan

May 20, 2016

 

Igår kunde föreningen meddela att projektet "En tillgängligare natur" blev en av de utvalda som kommer att dela på priset från PTS, här kommer en kortfattad förklaring över vad det är för projekt och hur arbetet kommer att se ut för Skogsturs del.

 

För något år sedan kontaktades Outdoormap som har sidan Naturkartan gällande en app till funktionshindrade som vill ut i naturen. I höstas blev vi i sin tur kontaktade av Outdoormap som frågade om vi ville vara med i en tävling som Post och telestyrelsen anordnade. De efterfrågade projekt som med hjälp av informations- och kommunikationsteknik skulle öka möjligheterna till en mer aktiv och meningsfull fritid för alla. Syftet är att göra det lättare och roligare att utöva olika fritidsaktiviteter. Detta gäller såväl fysiska som sociala och mentala aktiviteter. De vinnande projekten kommer att underlätta för alla oavsett funktionsförmåga men ska speciellt fungera för personer med funktionsnedsättning. Eftersom jag hade ställt frågan tidigare om en app som skulle göra det enklare och tryggare för människor som har det lite svårare att komma ut, så var det här en perfekt chans att förverkliga iden.

 

Vi presenterade iden för en jury tidigare i vintras och efter en mycket lång och nervös väntan blev det klart. Det här innebär att vi under en tid framöver kommer att syna ett antal naturområden i Stockholm, fotografera, filma och skriva ner information om de ställen som vi besöker och det arbetet kommer att resultera i en app där man enkelt ska se hur det ser ut i det område man besöker eller vill besöka.

 

Förutom Skogstur, så är det Outdoormap och Daytona som kommer att jobba med det här projektet, klicka på länkarna så ser ni vad det är för företag och vad de sysslar med.

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar