June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Kortkurs i inventering/tillgänglighet

May 19, 2016

Igår var Skogsturs styrelse på kurs i hur man inventerar i naturen och vad man ska tänka på gällande tillgänglighet, Jag trodde att med mitt handikapp, att jag kunde mer än vad jag uppenbarligen kunde, men hur är det man säger, man lär så länge man lever. Kursledare var en man som jobbar med precis de här frågorna och som jag följt på Facebook några år.

 

Förutom Skogstur så var det Naturskyddsföreningen Stockholms län, plus en representant från SDR, Sveriges dövas riksförbund, vet i och för sig om hon inte jobbar där nu, men hon var i alla fall en representant för de döva, på samma sätt som jag och Calle är för rullstolsburna, sen var det två tolkar med också.

 

 

Vi träffades vid Bögs gård som ligger i Norra Järvafältet, inte så långt från Sollentuna. Här kan man se på lite nötkreatur och fika vid Helenas café, det finns en ramp så man ganska lätt kommer in. Vi gick runt och tittade på informationsskyltarna som fanns, ramper, raststuga, handikapptoaletter m.m. Jag har åkt här många gånger tidigare, men trott att det tex inte fanns någon anpassad toalett, tänk om jag hade vetat det tidigare, det hade underlättat en hel del. Anpassningen var kanske inte den bästa, man hade inte tänkt hela vägen kan man säga, men man har i alla fall försökt och man har ambitioner att få det till att bli bättre. Sedan gick vi en slinga som gick utmed en sjö, Ravalen. Vägarna var breda och fina, men väldigt backigt, underlaget var dessutom inte så bra på några ställen. Ska man vara petig så är bestämmelserna att man ska kunna åka två elrullstolar eller barnvagnar bredvid varandra, plus att backarna inte får vara brantare än att nivåskillnaden ska vara högst 1 meter/20 meter, sen ska underlaget vara hårt.

 

 

Efter en fika på en mycket risig brygga vid vattnet gick vi tillbaka till Bögs gård för att fortsätta till nästa gård, Väsby gård. Här hade vi fått i uppgift att kolla huset runt om och den så kallade rampen som fanns på baksidan. En ramp får luta max 6 grader, den här satt för det första lös och för det andra så lutade den hela 30 grader, helt omöjligt att ta sig upp på med andra ord.

 

När vi hade sett det vi ville, tog vi oss tillbaka till Bögs gård och satte oss ner för att prata igenom det vi sett. Vägarna är helt ok att åka på, men det finns en hel del andra saker som bör åtgärdas. Det är ett tufft jobb, men det är så otroligt kul att få åka ut på det här sättet och inspektera. För det första får man frisk luft och kondition, men framför allt så gör jobbet så att fler får möjlighet att komma ut och upptäcka vad som finns bakom husknuten.

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar