June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Veckan som gått

May 15, 2016

När man inte har så mycket att göra på jobbet, så får man satsa energin på annat, föreningen t.ex. Tidigare i år fick föreningen förfrågan om vi kunde anordna en promenad för DHR:s medlemmar, givetvis tackade vi ja till det, så i veckan drog vi med dem till ett grönområde som ligger insprängt mellan höghusen, Trekanten och Vinterviken vid Liljeholmen. Vädret var riktigt fint, i alla fall till en början, sedan började det mulna på, kändes nästan som det var åska på väg, men icke sa nicke, bara moln. Vid Vinterviken bjöds det på fika, samtidigt som de fick en liten historielektion om området.

 

Fram till mitten av 1800-talet hette sjön Trehörningen, men ändrades alltså till Trekanten, varför vet jag inte, men så var det. Runt sjön fanns det en massa småindustrier, ett utav dem var bageriet som gjorde Nynäslimpan. Ett annat ganska så känt företag som låg några kilometer bort var Alfred Nobels dynamitfabrik. men verksamheten var inte så långlivad, i alla fall inte från Alfred Nobels sida som flyttade verksamheten till Tyskland, men man kan se rester av verksamheten, husen finns kvar och fungerar idag som restaurang, i närheten ligger också Vintervikens café som bjuder på himmelskt goda saker, allt ekologiskt. Det var en trevlig promenad och på tisdag är det dags för nästa gäng.

 

Föreningen anordnar inte bara promenader och större event, vi jobbar även ihop med andra företag och myndigheter, FO Skog är en av dem. Förra året bildades

 

Lovö naturreservat som ligger på Lovö, som i sin tur är en av Mälaröarna. Det var tre områden som skulle inspekteras, Kärsön, ett område vid Lovö vattenverk och ett område längst upp på ön, vid Lambarudden. Än så länge är vi i förstudiestadiet, sen ska det presenteras för en del beslutsfattare innan man kan börja med de anpassningar som behövs, men de områden som besöktes var otroligt fina, så om det här går igenom kan föreningen erbjuda underbara promenader om något år.

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar