June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Hallå hela pressen

May 1, 2016

Känner ni igen titeln? Det är en gammal schlager från sent 70-tal eller tidigt 80-tal med gruppen Chattanoga, om ni inte hört den så finns den säkert på Youtube, ganska bra faktiskt, i alla fall tyckte jag det då, och varför skriver jag om det här?

 

Tidigare i veckan fick jag ett mejl från Mariestadstidningen om att de ville göra ett reportage om föreningen och projektet om att försöka få fram en anpassad Sörmlandsled för människor med funktionshinder. I torsdags hade vi ett mycket trevligt samtal som resulterade i en artikel som kom ut igår, så fort jag får den i min hand och på en pdf-fil så kommer jag att lägga ut den på hemsidan. Efter telefonintervjun var det dags för nästa möte, på Psoriasisförbundet.

 

Psoriasis för mig var en hudsjukdom, men efter att ha googlat lite och efter att ha träffat en av personalen, så vet jag nu lite mer, det kan vara mycket värre än bara en hudsjukdom.

 

I dag vet vi att psoriasis är en systemsjukdom och att det kan finnas kopplingar mellan psoriasis och ledbesvär, mag- och tarmbesvär, ögonsjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns ingen behandling som kan bota psoriasis och psoriasisartrit men med rätt behandling kan de flesta leva ett bra liv. Oavsett om man har lindriga eller svåra besvär är kunskap om sjukdomen oftast nyckeln till bättre livskvalité. 

 

Ett av problemen är att vården bland människor som drabbats av psoriasis, men även många andra sjukdomar och handikapp är att vården är väldigt olika i landet, oftast får man bäst vård i storstäderna, vilket är helt galet, och varför det är så kan bara politikerna svara på. Efter det här mötet förstod jag mer om varför de kontaktade mig. Eftersom den här sjukdomen sätter sig i bla leder har en del lite svårt att komma ut, många vill, men känner sig lite osäkra och det är där vi kommer in i bilden. Jag berättade om föreningen och om våra evenemang och promenader som är anpassade så att de ska passa alla, även de som går sakta, så vi ska försöka anordna en utflykt med psoriasisförbundet och några handikappförbund, vilket vi verkligen ser fram emot.

 

Vill ni veta mer om vad psoriasis är för något så kan jag rekommendera att gå in på deras hemsida, psoriasisförbundet, där för man reda på allt om sjukdomen.

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar