June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Promenad runt Rudan

April 23, 2016

Den här helgen går verkligen i Sörmlandsledens tecken. I morgon är det Sörmlandsledens dag med en massa olika aktiviteter där leden går. Skogstur kommer att anordna en promenad som går mellan Björkhagen och Skogshyddan med start kl 11.00, men redan idag anordnade föreningen en promenad, fast vid ett annat ställe av leden, vid sjön Rudan i Handen, söder om Stockholm.

 

 

Så här tidigt på året brukar inte gruppen bli så stor som på sommaren, tror att kylan har en stor del i det hela. Vi var tre till antalet, eller fyra om man ska räkna med Iris, vilket man i och för sig absolut ska göra, vart hon än kommer så blir hon alltid dagens glädjespridare, så även idag. Vi samlades vid Ormteatern som ligger mellan nedre och övre Rudan, sedan tog vi oss så sakteliga ner mot sjön för att följa den breda fina stigen som går utmed vattnet. På några ställen var det riktigt jobbigt med långa uppförsbackar, men med envishet kommer man långt. När vi hade kommit halvvägs ungefär, stannade vi till för en fika vid en av rastplatserna som fanns efter vägen. Fikat bestod av kokt korv som jag lagt i en mattermos och till det ketchup och senap och för att skölja ner det hela så fick man juice.

 

Vädret var inte det bästa, det blåste kallt och småregnade några gånger, men så länge man var i rörelse så var det inga större problem.

 

Nästa promenad kommer att bli i Sundbyberg, Tillgänglighetsslingan som går vid Igelbäckens naturreservat, väl mött då. Här har ni lite bilder från dagens kalla, men trevliga tur.

 

 

 

Please reload

Följ oss