June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Tillgänglighetsslingan

April 2, 2016

Man blir ju lite sur när vädergubbarna säger en sak, men så blir det något helt annat. Jag ställde in nattens tältäventyr med Iris pga regn under kvällen och natten. Nu är klockan 19.00 och jag har inte sett eller känt en enda regndroppe än, som det sett ut hittills hade det varit riktigt mysigt att tillsammans med Iris tillbringa en natt i skogen, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, tveksamt uttryck tycker jag.

 

I stället för en tältnatt tillbringade jag, Iris och Calle några timmar i Sundbyberg för att kolla in den andra delen av Igelbäckens naturreservat, vi var i Solna för ett par veckor sedan för att se hur det såg ut där, inte alls bra, så tron på att se något bättre i Sundbyberg var inte så stor, men jösses vad fel vi hade.

 

Vi tog tunnelbanan till Hallonbergen, sedan åkte vi mot Ursvik och åkte Ursviksvägen upp tills vi kom till en korsning, där svängde vi höger och fortsatte Milstensvägen bort till en skola, där såg vi en skylt med olika symboler, naturreservat och en handikapparkeringssymbol, det bådade riktigt gott. Från Hallonbergen till reservatet var det ca 2 km, vägen var asfalterad, men det var mycket uppför så det tog lite tid att komma till området.

 

Efter en stund kom vi till parkeringen och några informationsskyltar om området. Slingan invigdes sommaren 2013 och är 1 km lång.  Syftet med slingan är att göra reservatet tillgängligt för fler. Slingan är utmärkt med symbolen för rullstolsled och löper genom några av de vackraste miljöerna i reservatet, Krutbanan, Nötbacken, ut över de öppna markerna, över Igelbäcken, förbi en hage där Highland Cattle betar sommartid, tillbaka genom skogen för att slutligen komma till parkeringen. Två rastplatser med bord och bänkar finns utefter slingan, borden är dock lite för höga, någon dm lägre och det hade varit perfekt. Det fanns inga backar att tala om direkt, det fanns några, men de var korta och inte så branta, vägen vi åkte på var knappt två meter bred och underlaget hårt grus.

 

Föreningen kommer att arrangera en promenad lite längre fram, så håll utkik i kalendern.

 

Här är lite bilder från området.

 

 

Please reload

Följ oss