June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Bakslag

April 1, 2016

Ibland måste man ta beslut som man egentligen inte vill, jag gjorde ett sådan idag. Igår skrev jag att jag skulle ut och tälta med Iris, något som jag verkligen såg fram emot, men vädret verkade ändra sig, enligt SMHI skulle det bli regn senare i morgon eftermiddag och natten så då tog jag det smärtsamma beslutet att skjuta fram premiärnatten i tält. Om jag ser till tidigare år så har det varit omkring första helgen i april som jag inlett tältsäsongen, men i år får jag alltså skjuta fram det någon vecka eller två.

 

Men innan jag berättar vad jag tänker göra i stället så tänker jag berätta om ett möte som jag hade igår. Normalt brukar inte möten vara så roliga, men Skogsturs möten har varit hysteriskt trevliga, för de har alltid genererat till något trevligt, och det gillar man ju skarpt.

 

 

Jag berättade i mitt senaste inlägg om att Skogstur kommer arrangera en promenad i samband med Sörmlandsledens dag den 24 april. Igår träffade vi eldsjälen bakom det hela, Maria Atterving. VI gick igenom vad som planeras under dagen, men eftersom det inte är helt fastställt än så kan jag inte säga mer än så, mer än att det kommer att bli riktigt kul, har ni ingenting bokat den dagen så boka in 24 april. Förutom att vi kommer att samarbeta den dagen så kommer vi även i fortsättningen ha något form av samarbete, vilket glädjer mig oerhört mycket, att jobba med Sörmlandsleden väger oerhört tungt.

 

Då flyttar vi fram tiden lite och avslöjar vad jag ska göra i stället för att tälta i Järvafältet. I morgon åker jag och Iris upp till Hallonbergen för att träffa Calle för att inspektera de naturreservaten som finns i närheten. Hallonbergen för många är sten och betong och en tråkig förort, men åker man bara några hundra meter från centrum så hamnar man i ett av de underbara naturreservaten som finns. Det reservatet som vi först och främst ska inspektera är Igelbäckens naturreservat i Sundbybergs kommun, för några veckor var vi i Solna för att inspektera den del av Igelbäcken som finns i den kommunen. Det var inte världens bästa ur rullstolssynpunkt, så vi hoppas på en bättre tur denna gång. Jag får frågan ibland vad vi tittar på när i är ute, vad vi tittar på och hur vi bedömer det hela. Naturvårdsverket har tagit fram en inventeringslista som vi tycker fungerar väldigt bra och som täcker det mesta. Det här är bara några av punkterna som vi går igenom:

     

●     Hur man tar sig till området,                                                                                                       

●     Längd på leder,                                                                                                                             

●     Om det finns servicebyggnader (med tillgänglig toalett) och andra anläggningar och hur         dessa är utformade,                                                                                 

●     Hur terrängförhållandena är och om det finns hinder i terrängen till exempel i form av             branta lutningar eller trånga passager,

●     Vilken GPS ­adress området har,   

●     Hur mobiltäckningen är i området,                                                                

●     Om det finns tillfälliga fel (exempelvis att den tillgängliga toaletten är ur                                    bruk, räcken borta vid led eller annan viktig tillfällig information.                             

●     Annan relevant information. Bland annat är det bra att uppge ett telefonnummer eller            en e-postadress dit man kan vända sig om man behöver ytterligare information.

 

Samt om eventuell webbplats är anpassningsbar och om man kan få informationen uppläst för sig eller anpassa den efter sina behov.

Skyltar och trycksaker

●     Dessa kan kompletteras med QR-koder och mobilapplikationer med natur- och                         Bland annat så kan då personen i fråga ringa ett nummer för att få informationen                   uppläst för sig.

●     Döva kan behöva filmat teckenspråk som ger samma information.

●     Möjligheten att göra ett så kallat virtuellt besök  så personen kan förbereda sig för                   besöket.

 

Som ni märker så är arbetet ganska gediget, det är inte att bara ge sig ut i skogen och njuta av naturen, man måste lyfta på varenda sten och gren så man inte missar viktig information. Mycket jobb ja, men väldigt roligt.

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar