June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Möte i skogen

March 9, 2016

Som jag nämnt tidigare så kommer föreningen, tillsammans med andra aktörer, anordna en aktivitetsdag i sommar i Ängsö naturreservat och vad passar inte bättre än att man träffas just där och det var det vi gjorde.

 

 

Det var jag och Thomas Traneving från Skogstur, det var Angeliqa Mejstedt från Vandringsbloggen och Lina Filer från Westmannastiftelsen. Eftersom stiftelsen äger och förvaltar reservatet kändes det väldigt viktigt att hon var med.

Tanken med aktivitetsdagen är att vi ska erbjuda  människor med olika funktionsnedsättningar, en möjlighet att prova på olika aktiviteter i naturen under en dag, liknande det vi gjorde i Lillsved förra året.

 

Vi träffades vid parkeringen vid slottet på eftermiddagen, det hade snöat några dagar innan och sedan töat och frysit om vartannat, så det var lite marigt att ta sig fram med rullstol, men det var inga större problem. Vi följde en väg bort till en utsiktsplats som låg i närheten av Grisfjärden. Utsiktsplatsen visade sig vara ett fågeltorn så det finns tydligen en hel del fåglar i området. Vid fågeltornet bjöds vi på kaffe med bulle, vi hade även möjlighet att läsa en del om området. På vägen ut till rastplatsen fanns det skyltar och bänkar placerade så man kunde sätta sig och vila om man ville, och läsa om platsen. Några ovanliga fåglar såg vi inte för

tillfället, men det är ju inte sässong för det än, så det var inte så konstigt, men det gjorde inte så mycket, vi njöt av den fina utsikten i stället. Det var riktigt bra anpassat, en bred fin gång ut till tornet, väldigt lättkört, tänk om alla reservat var så här bra anpassat. På många platser verkar det som om man inte vågar göra någonting och en stor orsak till det verkar vara att man är rädd att det ska störa miljön och helhetsintrycket för mycket, men här har man gjort det så bra, så det smälter in fint.

 

Efter fikat gick vi tillbaka till parkeringen och tog bilen för att kolla in några andra områden, bla en badplats och ett ställe där man kunde ha kajak. Tanken var att vi skulle ha det nere vid en udde vid Mälaren, så långt söderut man kunde komma, men det var för långt att åka dit, så därför fickvi reka efter en ny plats, efter lite letande så hittade vi ett ställe som skulle funka. Vid badplatsen fanns det flera sittplatser, några grillar och en anpassad toalett, det kan inte bli bättre.

 

Vi blev väldigt possitivt överraskade över att det var så anpassat, vägarna var hyfsat bra (lite svårt att veta exakt hur bra, eftersom det fortfarande var vinterväglag) och det fanns flera anpassade toaletter efter vägen, så det här är verkligen ett ställe jag kan rekommendera. Ni kommer att få chansen att besöka stället om ni anmäler er till evenemanget den 18 juni. Jag lovar, ni kommer inte att bli besvikna.

 

 

 

 

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar