June 18, 2018

April 16, 2018

March 20, 2018

November 5, 2017

September 23, 2017

September 17, 2017

September 4, 2017

August 27, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Snart inleds tältsäsongen

March 1, 2016

Kollar på Vildmarksmässans hemsida över program och slås av att det är väldigt mycket extrema saker som man visar och erbjuder men inte så mycket för den ”vanlige Svensson”, lite tråkigt tycker jag, men det finns dock några guldkorn.

 

Det självklara är att lyssna på föredraget som min gode vän Thomas Traneving kommer att hålla, ”Friluftsteknik för nybörjaren”. Det han och hans fru Helena inte vet om friluftsliv, det är inte värt att veta. De driver en av Sveriges mest välbesökta friluftsbloggar och är ute i stort sett varje helg, jag är ofta inne på deras sidor och hämtar information till mina turer. Klicka pålänken så kommer ni till deras hemsida, då förstår ni vad jag menar. Förutom att jag ska lyssna på Thomas så ska jag lära mig torka min egen friluftsmat, jag ska lära mig hur jag laddar upp fysiskt och mentalt inför ett äventyr, något som jag i och för sig inte har några större problem med, men jag är långt ifrån fullärd så alltid hämtar jag något nytt.

 

På tal om äventyr så inleder jag om några veckor årets första äventyr, min första tältnatt med vår nya hund Iris. Vi har börjat gå kortare promenader, vilket är bra, men jag har två bekymmer som måste lösas innan vi åker ut och det är att hon måste tränas i att ligga i cykelkärran och att åka pendeltåg. Bägge de här sakerna har hon väldigt svårt för vilket jag, om jag ska erkänna, gjort att jag inte tränat henne på det som jag borde, men det är hög tid för det nu. Om hon inte kan det så får jag lösa det på annat sätt, tunnelbanan funkar, men man kommer inte så långt ut som jag hade önskat, men det är ett tag kvar tills det är dags, så förhoppningsvis hinner hon lära sig. Förra årets första tältnatt var på Farstanäset, får se om det blir det i år också, annars är Nackareservatet inte helt fel.

 

Ni har säkert märkt att jag åkt på det ena mötet efter det andra under en period, i alla fall känns det som det, men vill man att saker o ting ska hända så får man jobba för det för man får ingenting gratis.

 

Förra veckan berättade jag om att vi kommer att ha ett samarbete med DHR i Stockholm om promenader och andra eventuella evenemang. På torsdag ska vi träffa representanter från Naturskyddsföreningen för att prata om ett eventuellt samarbete, kortfattat handlar det om tillgänglighet i naturen.

 

Inom kort kommer hemsidan att få en rejäl ansiktslyftning, samma adress, men med en helt ny layout och delvis nytt upplägg. så det är mycket jobb med det för tillfället. Det som fungerade bra på den här sidan kommer att föras över till den nya, de mest besökta blogginläggen kommer att föras över till den nya plus länkarna. Mycket jobb, så det gäller att hålla tungan rätt i mun, men det är så himla kul, så nu kör vi.

Please reload

Följ oss
Sök efter taggar