Här är lite tips på olika hjälpmedel som gör att man lättare tar sig fram ute i naturen. Saknar ni något som ni vill ge tips på, eller om det är någon produkt som ni är intresserad av så hör av er till info@skogstur.info så får ni kontaktuppgifter.

Zoomability

Att köra en rullstol manuellt i naturen har sina begränsningar, speciellt när man börjar komma upp i åren så då kan det vara skönt att ha en maskin som man verkligen kan lita på. Med en Zoom tar man sig lätt ut i skog och ojämnheter på ett sätt som man inte gör med en manuell stol. Finns för tillfället inte som hjälpmedel, men det finns de som fått bidrag för en Zoom. Tillverkningen var förr i Västerås, men företaget har flyttat till Usa.

Freewheel

När man är ute och kör på ojämnt underlag kan det vara bra med större framhjul. En lösning är ett så kallat freewheel som man enkelt hakar fast på ramen nere vid fötterna på rullstolen. Tyvärr så skrivs den inte ut överallt utan man får höra med sin hjälpmedelscentral.

Wheelblades

För rullstolsåkare är snön ofta ett oöverkomligt hinder, de små länkhjulen sjunker lätt ner i snön, stolen glider, är svår att styra och man sitter fast. Givetvis gäller samma sak för barn-, sulkyvagnar och rollatorer. Med med Wheelblades är det enkelt ta sig fram även i vackra vinterlandskap. Klicka på länken så kommer ni till en länk som förklarar mer exakt hur det fungerar.

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©SKOGSTUR.INFO - 2016. Proudly created with Wix.com